Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Distriktsidrottsmötet med gemensam årsstämma för Smålands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Småland genomförs den 9/4 2018 kl.18.30 på Elite Park Hotel & Växjö Konserthus i Växjö.
 
17-18 november slår vi upp dörrarna för en SDF-konferens i Växjö.
 
De flesta företag och en del föreningar ska anmäla verklig huvudman till Bolagsverket senast den 1 februari 2018. Det gäller inte idrottsföreningar som inte har någon verklig huvudman.
 
 
 
 
Smålands Fotbollförbund lanserar en kul idé - "Fotboll Fitness", spontanfotboll med fokus på fotboll som träningsform i kombination med glädje och gemenskap. Under hösten testar man i Jönköping, Växjö och Ljungby.
 
 
Abdesslam Chabi (boxning, Växjö), Anna Wessman (spjut, Växjö) och Rebecka Bellander (rullstolstennis, Oskarshamn) är de tre småländska idrottarna som får Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2017-2018.
 
Den oberoende affärstidningen Sport & Affärer listar sedan 10 år tillbaka Sveriges främsta idrottskommuner. 2017 toppar Växjö listan!
 

Unga ledare i fokus

(2020-10-02 11:00)
Smålandsidrotten satsar på att stödja Unga ledare (16-25 år) i idrottsföreningar runt om i Småland. Ungt ledarskap är en viktig del av svensk idrott!
 
Den nedåtgående trend man har kunnat se på antal deltagande barn och unga i föreningarnas idrottsaktiviteter har nu vänt. Under 2016 har fler aktiviteter inom det statliga lokala aktivitetsstödet (LOK-stödet) rapporterats in än tidigare.
 
Hälften av Sveriges kommuner upplever att idrottsföreningar i den egna kommunen tvingas tacka nej till barn och ungdomar som vill idrotta på grund av kommunens tillgång på idrottsytor, det visar Riksidrottsförbundets årliga kommunundersökning.
 
Vill er förening/ert förbund ha mer tid till idrott och att utveckla er verksamhet? Idrottsservice Småland AB hjälper er förening/ert förbund med ekonomisk administration.
 
 

                            

 

2400x1200%20Gul

 






 

besöksräknare 
Antal besök sedan 19 maj 2011

Postadress:
Växjö BGK - Bangolf
Tommy Bergström, Pilgatan 8 B
35236 Växjö

Kontakt:
Tel: 070-2364264
E-post: This is a mailto link

Se all info