Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från RF


Folkhälsomyndigheten påminner idag idrottsrörelsen att fortsätta följa allmänna råd och rekommendationer för att undvika smittspridning. RF uppmanar idrottsförbund, föreningar, aktiva och ledare att fortsätta ta ansvar för att minska smittspridning.
 
I maj 2021 väljer den samlade idrottsrörelsen ordförande och styrelse för Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Du kan vara med och påverka redan nu.
 
RF har nåtts av det sorgliga beskedet att Lars-Åke Lagrell avlidit. Förutom sitt mångåriga engagemang inom Svenska Fotbollförbundet var Lars-Åke Lagrell vice ordförande i Riksidrottsstyrelsen mellan 1995 och 2007.
 
I den budgetproposition som Magdalena Andersson (S) presenterade på måndagen anslås drygt 1,966 miljarder kronor till idrottsrörelsen för 2021.
 
Under onsdagen samlar RF referensgruppen för fördelning av stöd och på fredag företrädare för samtliga specialidrottsförbund. Syftet är att få inspel i det pågående arbetet med att analysera fördelning av tidigare krisstöd och eventuella justeringar.
 
Idrottsutövare, ledare, domare och funktionärer som kommer till Sveriges internationella idrottsevenemang på elitnivå ska omfattas av undantag för inreseförbud. Det anser Riksidrottsförbundet som idag också skickat in synpunkter till regeringen.
 
Parasportförbundet lanserar nu webbplatsen Para-Me.se, där personer med funktionsnedsättning enkelt kan hitta idrottsföreningar och andra fysiska aktiviteter. Målet är få målgruppen att bli mer aktiv och göra idrottsrörelsen tillgänglig för fler.
 
Hanna Öberg, Michel Tornéus och Isabelle Gulldén är nya ambassadörer för #minandraidrott – en satsning för att höja kunskapen om positiva effekter av allsidig träning och potentiella fallgropar med tidig specialisering.
 
Idrottsrörelsen får ytterligare 1 miljard kronor i förlängt ekonomiskt stöd på grund av corona för 2020. Det meddelade regeringspartierna tillsammans med samverkanspartierna, Centerpartiet och Liberalerna idag.
 
Riksidrottsförbundet, tillsammans med tre specialidrottsförbund, träffar idag Folkhälsomyndigheten för att samtala om hur idrotten har förberett sig för att kunna öppna upp för fler deltagare och fler i publik vid tävlingar och evenemang.
 
Riksidrottsförbundet välkomnar regeringens vilja att skapa undantag för idrotten att på ett smittsäkert sätt erbjuda plats för mer publik. Men det saknas viktiga delar för att undantagen ska möta de behov som idrotten har.
 
RF och ett antal specialidrottsförbund träffade idag idrottsminister Amanda Lind (MP) för samtal om de utmaningar som finns för idrotter vars arena finns i skogen, på vägar eller i öppet vatten.
 
RF har haft möte med de 72 specialidrottsförbunden för att involvera dem i den snabba processen att svara på regeringens remiss om lättnader i restriktionen på 50 deltagare i samband idrott.
 
Regeringen har presenterat sitt förslag till ett förlängt stöd till idrottsrörelsen på en miljard kronor för resten av 2020. Samtidigt meddelades att förslag till undantag av ordningslagen för idrott och kultur skickas på snabbremiss.
 
Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson har lämnat en skrivelse till finansminister Magdalena Andersson där han ber om snabbt besked om 500 miljoner kronor till en förlängning av regeringens stödpaket till idrotten.
 

                            

 

2400x1200%20Gul

 






 

besöksräknare 
Antal besök sedan 19 maj 2011

Postadress:
Växjö BGK - Bangolf
Tommy Bergström, Pilgatan 8 B
35236 Växjö

Kontakt:
Tel: 0702364264
E-post: [email protected]

Se all info